היפר אקטיבי? תנועתיות יתר? גיל שנה וחמש

דיון מתוך פורום  התפתחות הילד

20/04/2014 | 22:51 | מאת: 123

שלום רב, בני בן שנה וחמישה חודשים. ילד סקרן, חכם, מלא שמחת חיים. סה"כ מתפתח יפה ובהתאם לגילו. התחיל ללכת בסביבות גיל שנה וחדש. הוא שובב ברמות מטורפות. הוא מסוגל לשבת ולשחק, אבל כשהוא נכנס להיפר ( כשיוצאים לטייל, כשמגיעים למקומות חדשים, כשהוא עייף וכו') הוא אינו עוצר לרגע. אני מקבלת גם תגובות נדהמות מהסביבה כמה הוא היפר. דוגמא נוספת- בארוחות משפחתיות גדולות, הוא רעב (בוודאות) אבל זה מרגיש לי שהוא לא מצליח להירגע מההמולה ולשבת לאכול. בזמני ארוחות בזמן שגרה, הזמן היחידי שהוא מצליח לאכול ולהיות סבלני על הכיסא זה מול הטלוויזיה, כשהוא יושב בכיסא האוכל שלו. הוא אינו אכלן מטבעו, ועדיין מתעורר בלילה לאכול בקבוק (מטרנה). אני קצת מודאגת מהתנועתיות יתר שלו. האם זה נורמאלי ואופייני לגיל? מה אני יכולה לעשות כדי להקל עליו? האם ניתן להשפיע על רמת הרוגע גם דרך התזונה?

26/04/2014 | 19:53 | מאת: ד"ר דורון רול

פירטת יפה ההתנהגות אך כדי לאבחן אם יש כאן היפראקטיביות חשוב להפנות לנוירולוג ילדים. נשמח לעזור במכון ההתפתחות שלנו.

מנהל פורום התפתחות הילד