תזונה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

11/12/2013 | 12:39 | מאת: אושרה

שלום רב, מאז תחילת ההיריון שלי איבדתי חשק במאכלים רבים ואני חוששת מחוסר צריכת חלבון: - אני נגעלת מאכילת בשר/עוף/דגים - לא מסוגלת לאכול ביצים - קטניות כגון חומוס, אפונה ועדשים עושים לי גזים איומים שאני כבר מעדיפה לוותר על אכילתם.. - מוצרי חלב אני עדיין צורכת, בעיקר גבינה לבנה, חלב וגבנ"צ ההימנעות מאכילת מוצרי חלבון גורמת לי לאכול יותר פחמימות ובדיקות הדם בתחילת ההיריון העלו כי הסוכר שלי מעט גבוה.. מה עליי לעשות? האם צריכת חלבון ממוצרי חלב בלבד מספיקה? תודה

13/12/2013 | 08:11 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

אושרה שלום, לא ציינת באיזה שבוע את. לרוב בתרימסתר הראשון יש בררנות מזון מאוד גבוה דבר שבדרך כלל עובר בהמשך ההריון. המאכלים שעשירים בחלבון הן אכן מוצרי בשר, ביצים, דגים ומוצרי חלב לכן במידה והבררנות באוכל היא לתקופה קצרה את אכן יכולה לקבל את החלבון ממוצרי חלב בכל ארוחה. לגבי הקטניות את יכולה לנסות להנביט אותן, דבר שמאוד מוריד את תופעות הגזים. במידה ואת אוכלת קטניות כמנת חלבון יש לשלב אותן יחד עם דגנים על מנת לקבל חלבון איכותי בעל ערך ביולוגי מספק. גם מי שלא צורך כמות מאוד גדולה של חלבון לא חייב לאכול רק פחמימות שאכן בכמות גדולה יכולות לעלות סוכר. כיוון שהסוכר שלך היה גבולי ונשמע לפי דברייך כי את לא מצליחה לסדר באופן מספק את המזון לאורך היום, אני ממליצה בחום לגשת לדיאטנית המתמחה בהריון על מנת שתסדר לך תפריט שיכיל את כל אבות המזון ולא יפגע לך ברמות הסוכר בדם. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון