קוקה קולה זירו

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

18/02/2014 | 12:03 | מאת: לידור

שירי שלום, כל חיי אני מכורה לרעל ששמו קולה זירו. בהריון, הפחתתי את הכמות לבקבוק קטן ביום או ביומיים (500 מ"ל). האם כמות זו סבירה (מבחינת קפאין, אספרטיים, וחמרים מזיקים אחרים) או שמא אני עשויה להזיק לעובר? * כמות הקפאין לא רשומה על תווית הבקבוק. תודה רבה, לידור

18/02/2014 | 19:26 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

לידור היי, אכן רעל. אמנם לא מכיל סכרין וציקלמאט שאסורים בהריון. אך ההמלצות של משרד הבריאות הינם להימנע ממתיקים בכלל בגלל שאין מספיק מחקר על ההשפעה שלהם בהריון. לגבי הקופאין נחשב ככוס קפה, ההמלצה היא עד 2 כוסות קפה ביום.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון