תוספים

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

09/12/2013 | 14:09 | מאת: מיכל

שלום, אני בשבוע 21, הריון ראשון. עד כה נטלתי פארנטל, אך מכיוון שגרם לי לעצירויות הרופא החליף לי לאקטיפרין. האם כדאי להתחיל לקחת גם אומגה 3? האם אין מניעה שזה יחד עם האקטיפרין? תודה

10/12/2013 | 13:48 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

מיכל היי, פרנטל הינו מולטי ויטמין המכיל את כל הויטמינים והמינרלים לאישה בהריון ואקטיפרין הינו שילוב של ח' פולית וברזל. האחד לא בא במקום השני ולכן במידה ואת רוצה לקחת את שניהם ניתן לנסות להחליף חברה של הפרנטל שאולי תצליח להתעכל טוב יותר. לרוב בשלב הזה של ההריון ניתן גם תוסף הברזל כפי שהמליץ לך הרופא. לגבי אומגה 3 אין מניעה לקחת יחד עם האקטיפרין, אך אני ממליצה להוועץ עם הרופא לפני התחלת הטיפול (אומגה 3 פועל כמדלל דם ולכן לא לכולם מומלץ על צריכתו). ניתן לקבל אומגה 3 במזון מצריכה של דגי ים (עד 2 בשבוע)אגוזי מלך, פשתן וביצים שמועשרות באומגה 3.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון