קפה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

05/12/2013 | 09:27 | מאת: מירב

שלום 1. כמה כוסות קפה ניתן לשתות ביום בעת הריון? 2.כמה כוסות ניתן לשתות במהלך שבוע (בנוסף לקפה) את המשקה זירו של קוקה קולה? תודה

05/12/2013 | 10:46 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

מירב שלום, הדעות לגבי כמות הקופאין היומית לנשים הריון חלוקות ולכן ההמלצה היא בין כוס אחת לשתיים ביום (יש מחקרים שמדברים על 1 ויש כאלה שמדברים על 2 כוסות ביום)אני מעדיפה להיות מהמחמירים ולא לעבור כמות של 1 כוס ביום. כמובן שהמינון הנ"ל כולל את כל המשקאות המכילים קופאין כגון: קפה/תה/שוקו מרוכז/קולה וכו'. לגבי הזירו הוא כמובן מכיל קופאין לכן ברמת הקופאין הוא כמו כוס קפה, אך ברמה הבריאותית מאוד לא מומלץ לשתיה ובטח שלא בהריון. הזירו מכיל ממתיקים מלאכותיים שאין לגביהם מספיק מידע לגבי המינונים המקסימלים המותרים לנשים הרות ולכן גם פה אני מעדיפה להיות מהמחמירים ולוותר על שתיה שלו בזמן הריון.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון