תזונה מומלצת למניעת התכווצויות רחמיות

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

18/01/2014 | 20:08 | מאת: תמר

שלום, אני בהריון שני כעת, בשבוע 16. בהריון הקודם סבלתי מצירים מוקדמים, שנמשכו משבוע 28 ועד הלידה (שהתרחשה במועד, למזלי). כעת מאוד חוששת מצירים מוקדמים, ומנסה לעשות כל מה שאפשר כדי להימנע מהתכווצויות לא רצויות של הרחם. אשמח לדעת אילו מאכלים אסורים/ידוע שגורמים להתכווצויות רחמיות, מאילו צמחים/תבלינים כדאי להימנע והאם יש מאכלים שידועים דווקא בהשפעה הפוכה ויעזרו לשמור על שריר הרחם רפוי... תודה רבה רבה, תמר

20/01/2014 | 18:19 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

תמר שלום, אני מאוד מבינה את הרצון שלך לעשות הכל על מנת למנוע צירים מוקדמים, אך תזונה משחקת תפקיד קטן מאוד בתחום. אני לא מכירה מחקרים על מאכלים ספציפיים שיכולים לגרום להתכווצויות רחמיות או לחלופין למנוע זאת. כמובן שבהריון לא מומלץ לצרוך צמחי מרפא שכן אין מספיק מחקר קליני על הנ"ל וחלקם אכן יכולים להיות בעיתיים בהריון. כמובן שלמשקל ופעילות גופנית יש השפעה על עניין הצירים המוקדמים ולכן ל2 גורמים אילו יש לתת דגש. עליה מספקת ולא עודפת במשקל, יכולה להוריד סיכון לצירים מוקדמים. במקביל פעילות גופנית אינטנסיבית, יכולה לגרום לעיתים לצירים מוקדמים, לכן לגבי קביעת הפעילות שמתאימה לך באופן אישי יש להתייעץ עם הרופא המטפל. המון בהצלחה.

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון