אנמיה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

06/01/2014 | 18:50 | מאת: עדי

שלום, אני לוקחת מתחילת ההריון כדורי ברזל פריפול את ההריון התחלתי עם מוגלובין 12 ובבדיקות שעשיתי במהלל ההריון ההמוגלובין ירד וחכן הרופא ביקש שאתחיל לקחת 2 כדורי ברזל ביום . גם לאחר שהעליתי את המינון במשך חודש המוגלובין המשיך לרדת וכעת עומד על 9 בביקור האחרון אצל רופא הנשים הוא הציע להחליף לי את כדורי הברזל לאקטיפרין-2 כדורים ביום. אני לוקחת את הסוג הזה כבר כשבוע ומרגישה יותר חלשה ועייפה שמתי לב כי בכדורים החדשים יש כמות קטנה יותר של ברזל מהפריפול. מה כדאי לעשות? אני ממש מפחדת להגיע ככה לחדר לידה הבנתי שזה מאוד מסוכן ובנוסף אני מאוד עייפה ותשושה כל היום

07/01/2014 | 10:00 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

עדי היי, הסיבה לחולשה יכולה להיות גם מההומגלובין הנמוך. לכן צריך לעקוב אחרי הדברים מקרוב עם הרופא. במידה ואת מרגישה שהעייפות לא עוברת, יש לגשת לרופא. סוגי הברזל ב2 המוצרים הם שונים ולכן יש שוני בספיגה של שלהם, כך שהמינון הוא לא הסיבה בגללה הרופא המליץ לך לעבור לאקטיפרין. כולי תקווה שאכן האקטיפרין יעשה אצלך את העבודה ויעלה קצת את ההמוגלובין. את יכולה לנסות במקביל לצרוך הודו אדום או בקר כ3 פעמים בשבוע לקבלת ברזל גם מהתזונה בכמות יפה (כמובן שלא במקום התוסף). תרגישי טוב ובהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון