תוספים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון

06/04/2014 | 12:08 | מאת: מיכ א

אני בשבוע 26+4 להריון, לוקחת באופן קבוע פרנטל ואלספה תשעה חודשים, ולא לקחתי ברזל עד עכשיו כי אני סובלת מעצירות קשה, גם הברזל העדין לא עשה לי טוב. כיוון שבדיקות הדם שלי מראות קצת אנמיה , הרופא נתן לי מרשם לכדור ברזל פרופיל שמכיל בתוכו חומצה פולית. העניין שגם בפרנטל יש 0.4 חומצה פולית, וגם באלספה יש 0.4 חומצה פולית, ועכשיו גם בפרופיל יש 0.4 חומצה פולית. דיברתי עם הרופא שלי עכשיו הוא אמר לי לוותר על הפרנטל, האם הגיוני?? כי הבנתי שזה מאוד חיוני הפרנטל, לא עדיף למשל לוותר על אלספה של הריון ולקנות אומגה 3 בנפרד? תודה רבה!!

08/04/2014 | 18:16 | מאת: שירי רובינזון בצלאל

שלום, אני חושבת שיש אפשרות להשאיר את הפרנטל בצורתו הנוכחית במידה ואת מורידה ח' פולית מאחד המקורות האחרים.כיוון שבברזל אין אפשרות להוריד נשאר רק האומגה 3. בהריון ובהנקה מומלץ לצרוך 200-300 מ"ג DHA+EPA ליום. מינון כזה את יכולה לקבל מאכילה של 2 מנות דגי ים בשבוע ובמידה ואינן צורכת דגים בתזונה השבועית. יש חברות אחרות להן יש אומגה 3 ללא ח' פולית. בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון - תוספי תזונה בהריון