בדיקת עיניים לילד עם אינדיקציה לא ברורה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

31/10/2013 | 17:11 | מאת: רונן

שלום רב יש לי 4 ילדים בגילאים 12 10 6.5 ו- 1.5. לי ולבת זוגי וכמו כן לכל ילדיי ראייה תקינה ביותר ועיניים בהירות (כחולות). השאלה היא לגבי הילד בן ה- 6.5. הוא רואה היטב (קרוב ורחוק) אבל מבדיקת רופאת עיניים בקהילה (לקראת כתה א'') היא ציינה שהיא רואה בשתי עיניו (במכשיר הבדיקה הסטנדרטי שהיא בדקה איתו את עיניו של הילד לאחר מריחתן בצבע כתום) החזר תמונה לא אופייני לעיין תקינה. היא ציינה שכל עוד שהראייה תקינה אין מה לעשות וגם ציינה שלא בטוח שמשהו לא תקין. היא ציינה שיתכן שיש פה איזשהי מחלת עיניים גנטית אבל לא הייתה בטוחה. היא קראה לרופאה עמיתה שלה במרפאה להביט והן קבעו אותה קביעה של לא לעשות דבר ולבצע מעקב בעוד שנה או אם יש התדרדרות ראיה קודם לכן אם כי סביר שלא תהיה. שאלתי אליך היא אם אכן לא לעשות דבר (כל עוד שאין הפרעות ראיה) פרט למעכב או שיש מקום לחקור לעומק מהי בדיוק ההפרעה אם קיימת ואולי יש צעדים שיש לנקוט כדי למנוע התדרדרות עתידית. האם יש מקום לבדיקה לעומק על ידי מומחה למחלות גנטיות בעניים של ילדים? תודה רבה רונן

02/11/2013 | 14:32 | מאת: פרופ' יאיר מורד

שלום רב לא ברור לי מה הרופאה ראתה. אני מציע שתפנו לבדיקה נוספת אצל רופא עיניים מומחה לילדים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות