הבהרה לגבי תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

03/11/2014 | 08:21 | מאת: מאיה

בוקר טוב, יש לי ילד בן חמש וכבר שלוש שנים אנחנו עושים בדיקת ראייה שנתית (אני ובעלי עם משקפיים). בבדיקה אתמול העין עצמה תקינה אבל נמצא צילינדר בעין ימין בלבד. שמאל תקינה. הרופא המליץ על ביקורת נוספת בעוד שלושה חודשים ובינתיים אין צורך במשקפיים. השאלה היא לגבי התפתחות של עין עצלה במקרה זה. איך אני יכולה לדעת האם הילד שלי נולד עם הגורם לעין עצלה או לא שכן עד כה הבדיקות היו תקינות? מה יכל לגרום עכשיו להתפתחות צילינדר? יש לציין שלפני חודשיים היינו בבדיקה אצל רופא אחר ואז הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין ללא צילינדר. איך התפתח צילינדר בחודשיים? האם יש משהו נוסף שאנחנו צריכים לעשות עכשיו או להמשיך מעקב אצל הרופא? באף אחת מהבדיקות עד כה לא דיברו איתנו על עין עצלה. תמיד הכל היה תקין. תודה

04/11/2014 | 08:52 | מאת: פרופ' יאיר מורד

איך אני יכולה לדעת האם הילד שלי נולד עם הגורם לעין עצלה או לא שכן עד כה הבדיקות היו תקינות? מה יכל לגרום עכשיו להתפתחות צילינדר? זה יכול לקרות כתוצאה מגדילת העין יש לציין שלפני חודשיים היינו בבדיקה אצל רופא אחר ואז הבדיקה הייתה תקינה לחלוטין ללא צילינדר. איך התפתח צילינדר בחודשיים? יכול להיות האם יש משהו נוסף שאנחנו צריכים לעשות עכשיו או להמשיך מעקב אצל הרופא? לדעתי אין טעם בבדיקה עם שלושה חודשים - זה מוקדם מדי. צריך ללכת לרופא עיניים לילדים שיגיד לכם אם יש משמעות קלינית לצילינדר כגורם לעין עצלה. אם אין משמעות יש להבדק עוד שנה.

04/11/2014 | 09:26 | מאת: מאיה

תודה על התשובה. שאלה נוספת ברשותך, יש לנו גם פעוט בן שנה ושמונה חודשים בבית. האם כבר עכשיו צריך לקחת גם אותו לבדיקת עיניים לאור היסטוריית המשקפיים בבית (אני ובעלי) או שאפשר להמתין לגיל מאוחר יותר? תודה

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות