ביתי בת השנתיים צריכה לשים משקפיים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

29/11/2023 | 08:47 | מאת: שרי

שלום רב, ביתי עברה ניתוח להרחבת צינורית שק הדמעות בגיל שנה אצל פרופסור מומחה וכאשר בדק אותה לא ראה בעיית ראיה. הגענו אליו לביקורת לאחר שנה מהניתוח והוא איבחן שיש לה מספר 4+ בכל עין וביקש להרכיב לה משקפיים כמה שיותר מהר כדי למנוע היווצרות של פזילה. הוא פגש את בעלי שסיפר לו שכאשר היה קטן הייתה לו פזילה ולכן התחיל להרכיב משקפיים. אני ובעלי יצאנו מהביקורת לא רגועים כי אנחנו מפחדים שאולי זה מוקדם מידי לשים לה משקפיים ושאולי זה ייעשה נזק לעין שתתרגל למשקפיים. בעקבות כך הלכנו לבדיקה אצל רופאה אחרת והיא גם אמרה שיש לה מספר 4+ בכל עין אבל לא ביקשה לשים משקפיים. אלא ביקשה רק להגיע לביקורת בעוד כחצי שנה. כאשר שאלתי אותה האם כדאי להרכיב מעכשיו משקפיים כדי למנוע פזילה בעתיד היא אמרה שאין דבר כזה טיפול מניעתי. אני ובעלי יצאנו מהרופאה עוד יותר מבולבלים ולא יודעים על איזה רופא כדאי לסמוך. מדוע הרופאה לא ביקשה לשים משקפיים ולעומת זאת הפרופסור כן? האם באמת אין טיפול מניעתי? האם כדאי לנו להרכיב לה מעכשיו משקפיים?

התאמת משקפיים בגיל הצעיר חשוב על מנת למנוע עין עצלה. אין הוכחה כי הרכבת המשקפיים תמנע פזילה! האינדיקציה למתן משקפיים במספר +4 הינו גבולי! והדעות בין הרופאים חלוקות. אני אציע לעקוב כל מספר חודשים על מנת לוודא כי אין לקוי בראיה במידה ומחליטים לא להתחיל בהרכבת משקפיים.

29/11/2023 | 10:09 | מאת: שרי

תודה רבה 💕

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות