שינוי בצילינדר בילדים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

19/06/2023 | 06:50 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 7 עברה בדיקת עיניים, תקינה. בגייל 2 ו5 בבדיקה היה צילינדר 0.5 רק בעין שמאל עם ציר 90. בגיל 7 עכשיו בעין שמאל הצילינדר גדל ל- 1 עם ציר 45, ובעין ימין נוצר צילינדר 0.75 עם ציר 140. האם זה יכול להיות שאחרי שהיה קבוע במשך 5 שנים, במהלך השנתיים האחרונות חל שינוי כזה? האם יש סיבה לדאגה? תודה

שלום, בתהליך הגדילה של הילד ישנו שינוי בגודל העין ( עדשה קרנית וכל חלק של העין) וכך הצורך במשקפיים . צילינדר גם הוא שינוי במבנה העין ועלול להשתנות מגיל שנתיים עד חמש שנים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות