קוצר ראיה לבת 3 המתוקה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

24/04/2023 | 20:42 | מאת: אודיה

בהעדר לקות ראיה משמעותית ובהעדר ניסטגמוס לא המלצתי להלשים בדיקת ERG, אך לאור קוצר ראיה גבוה לצורכי מעקב והחלטות טיפוליות יש להלשים ייעוץ גנטי ולשלול מחלות כגון סטיקלר לבת 3 שלי יש משקפים מספר גבוה 5- , התבקשנו מהרופאה לעשות בדירה גנטית זאת אבל טרם קיבלנו אישורים, יש למה לחשוש?

קוצר ראיה בגיל 3 שנים אינו נפוץ. בשנים האחרונות אנו הרופאים נוטים לבצע בדיקות גנטיות לברור נושא קוצר הראיה. ישנם מעל מאה גנים הגורמים למצב זה, אין ממה לחשוש מנושא איבחון הגנטי אך בהחלט קוצר ראיה גבוה בגיל זה אינו מבטא לא רק צורך במשקפיים אלא גם עלול להיות קשור למחלות עיניות נלוות וכן מחלות ססטמיות.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות