שאלה לגבי אורות מהבהבים מצעצוע בסמוך לעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

02/04/2023 | 00:23 | מאת: לי

שלום. בני בן 7 קיבל היום במסיבה שרשרת פלסטיק שכשלוחצים על כפתור מהבהבים בתוכה אורות בכחול ירוק ואדום. כשלא שמנו לב, הוציא את החלק הקטן של האורות מהפלסטיק, והפעיל אותו מתחת לשמיכה במיטה, קרוב לעיניו למספר דקות. אני יודעת שלייזר סמוך לעין מסוכן מאוד. האם גם האורות האלו מהווים סכנה? האם יש חשש לפגיעה בראיה? מאוד נלחצתי. לא מבינה בזה. מדובר בשרשרת זולה כמו שמוכרים ביום העצמאות עם מנגנון קטן בגודל של מטבע והמנורות שעושות אור קטנטנות. אין לי מושג איזה סוג הן. תודה

שלום, בנוגע נזק עיני מאור אדום כחול ירוק משרשרת צעצוע. במקרה של בנך - אורות אלו הינם אורות שמפזרים את הקרניים ואינם גורמים לנזק עיני. במקרה שאת חוששת ממנו- שהינו קרן לייזר המרכזת את הקרניי האור לנקודה אחת ועלולה לגרום לפגיעה במרכז הראיה. בכל אופן אמליץ על בדיקת ראיה לבנך. חג שמח

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות