משמעות תוצאות בדיקת VNG

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

04/01/2023 | 20:00 | מאת: אבא

שלום בתי בת 10 , לקוית שמיעה בעקבות LVAS , מאובחנת מלידה ומרכיבה מכשירי שמיעה בשתי האוזניים, החל מגיל 3 ועד היום סובלת מסחרחורות בתדירות קבועה כל חודשיים וחצי ,למשך 3-4 ימים, הסחרחורות התאפיינו בהתעוררות בלילה כתוצאה מכאב ראש והקאות ( בד"כ במהלך היום הראשון והשני) עד שהסחרחורת עברה מעצמה וחזרנו לשגרה,עד היום לא הצליחו לגלות את הסיבה לסחרחורת, לאחרונה נשלחנו לבדיקת VNG , תוצאות הבדיקה הן: בדיקות אוקולומוטוריות אינן תקינות,בבדיקת הניסטגמוס הספונטאני – upbeating ללא פיקסיציה,ללא ניסטגמוס תנוחתי משמעותי,דיקס הולפייק שלילי דו"צ. הופניתי לנוירואופתלמולוג לאבחון, האם תוכלי להסביר לי את תוצאות הבדיקה, האם הבדיקות יכולות להעיד על תסמונות שונות המשלבות לקות שמיעה וראיה? עד היום ראיית תקינה לחלוטין וכל הבדיקות אצל רופאי איניים לילדים לאורך השנים היו תקינות תודה מראש

שלום, LVAS דו צדדי מאופיין בסחרחורות ובתנועות עיניים לא רצוניות הנקראות נסטגמוס. נסטגמוס נגרם בשל מחלות עיניים אוזן או מוח שיחד מרכיבים את מערכת היציבה של הגוף. בדיקה האוקולומטרית מתעדת את תנועת עיניים זו. במקרה זה תועדה תנועה כלפי מעלה ללא קשר לתנוחה. האם הבדיקה מעידה על לקוי ראיה? בדיקות הראיה היו תקינות! תנועת העין קשורה בסבירות גבוה קשורה למחלת האוזניים. לשלול מחלות אחרות הגורמות לנסטגמוס -דרושה בדיקה נוירואופתלמולוגית (בודק את המחלות הקושרות מוח ועין)

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות