בעיות ראיה אצל מתבגר

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

04/01/2023 | 11:41 | מאת: מאיה

שלום. בני בן ה12 כבר 3 שנים עם משקפי ראיה. המספרים שלו נעים בין מינוס 2.5 למינוס 3.5. בכל שנה גדל לו המספר בערך ברבע מספר. הוא הרבה במסכים לצערי. האופטומטריסט טען שז הגיוני שהמספר גדל בכל שנה וגם המליץ על מוליטפוקל משום שהוא עובר בין מבט לטלפון למבט לרחוק כל היום. הגיוני?

שלום, בקוצר ראיה (מספרים של מינוס) - המספר גדל בגיל 12 בשל גנטיקה, מאמץ לקרוב כולל שעות מסך וחוסר חשיפה לאור הטיבעי. בגיל 18 ברוב המקרים המספר לא גדל. מומלץ לפנות לרופא עיניים לבחון את הצורך בעצירת המספר. בברכה דר' כהן יובל

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות