בדיקת עיניים לתינוקת בת חודש וחצי

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

12/05/2022 | 07:21 | מאת: ענבל

בוקר טוב, נאמר לי בטיפת חלב שמאחר ויש לי קורטקונוס עליי לקחח את התינוקת (בת חודש וחצי) לבדיקה. כמו כן סבתא שלי סובלת ממחלת נמג. האם כל רופא עיניים לילדים, מתאים לתינוקת בגיל כזה והאם באמת עלינו לגשת לבדיקה בשלב כה מוקדם? תודה

26/06/2022 | 10:19 | מאת: ד"ר יונינה רון

בוקר אור קרטוקונוס לא מתבטא בגיל כל כך מוקדם. בדיקת הסקר הראשונה המומלצת היא בגיל שנה. מומלץ לגשת לרופא עיניים ילדים. לגבי נמג- אני מניחה שאת מתכוונת לניוון מקולרי תלוי גיל - מחלה שמופיעה אחרי גיל 55 כך שזה לא מופיע בגילאים צעירים

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות