דלקת לחמית אביבית בילד בן 7

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

31/03/2022 | 03:15 | מאת: גנט

שלום, הבן שלי אובחן עם דלקת אביבית בעיניים, הוא בטופל בסוטראידים fml, וגם משחה בלילה פורטופיק 0.03 לפני השינה. הוא מטופל מספר חודשים ואין הטבה. עכשיו הומלץ על זריקה סטוראידם לעפעף, בהרדמה. רוצה לדעת האם הזריקה עוזרת יותר? והאם זה תופס לכמה חודשים, ואז שוב זריקה? חוששת להכניס למעגל של ההזרקות. והאם יש טיפול נוסף יעיל במקרים קשים. אנחנו אובדי עצות, מתורצצים מרופא לרופא וללא הטבה.

03/04/2022 | 14:14 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הי, אביבית בהחלט מחלה שיכולה ליהיות קשה לטיפול וגורמת סבל רב. בשנים האחרונות רוב הילדים מטופלים בפרוטופיק, יש אפשרות מינון יותר גבוה ממה שבנך מקבל. בנוסף יש אפשרות למתן טיפות סטרואידים חזקות יותר בזמנים של התלקחות ואף מתן סטראואידים סיסטמיים. הזרקה תת לחמיתית של סטרואידים היא אפשרות טיפולית ובאמת תלויה בהעדפות הטיפוליות של הרופא/ה המטפל/ת. בהצלחה!

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות