נגיעה בעיניים אחרי ניגוב משטח מגבון חיטוי

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

12/02/2022 | 02:52 | מאת: הדס

שלום ד"ר, אומנם עברו חלפו להן כמה שעות אבל אני עדיין חוששת למרות שאין תסמינים של עיניים אדומות ומגורות נגבתי את הכיסא במגבון חיטוי ללא אקונומיקה אבל יש בו ברכיבים אלכוהול. מיד אחרי לא שמתי לב עניין של שניות הילדה מעדה ובטעות נגעה במושב הכיסא שעדיין היה לח מאוד מהמגבון ואם כל זאת, לא פיספסה הילדה בת 6 לשפשף את העיניים מיד אחרי.. כל זה קרה כ"כ מהר הילדה כן מבינה לא לגעת אחרי ניקיון אבל בעניין העיניים הכל קרה מהר מאוד וגם תמיד מנקה משטחים בשעות הלילה האם יכול להיות נזק כביכול "משני" כי זה לא שניגבה במגבון את העין אלא נגעה במשטח דיי לח ואז שפשפה את העיניים עם כף היד הנגועה? האם אני צריכה לקבוע תור לרופא או שאני מגזימה בחששות שלי? תודה

13/02/2022 | 11:47 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הי, אם חלפו מספר שעות והילדה לא מתלוננת על כאב, העין לא דומעת ולא רגישה לאור, קרוב לוודאי שלא נגרם נזק. תמיד מומלץ להיבדק ע"י רופא עיניים או להתייעץ עם רופא הילדים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות