נימי דם בולטים בעין נער בן 13

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

03/11/2021 | 22:37 | מאת: עידית

לנער יש כשנה, בסמוך לאישון, בחלק הלבן, צבר נימי דם בולטים בגודל של 3 מ"מ. הלכנו מספר פעמים לרופאי עיניים שנתנו טיפות (חלקם אף טיפות סטרואידיות). המצב לא השתפר (לא החמיר). מוסיפה שהנער אלרגי מאוד לקרדיט האבק וכל השנה מנוזל ומתעטש. האם יש צורך בבדיקות נוספות? אם כן, איזה? האם יתכן וזה יעבור עם הגיל? אני מחפשת כיוון לבדיקה ושואלת האם נדרש בירור נוסף. או שלהניח לזה לעבור. לנער זה לא מפריע. תודה רבה

06/11/2021 | 20:02 | מאת: ד"ר עלוית וולף

ישנן מספר אבחנות שיכולות להתאים. (מניחה שהתכוונת בסמוך לקרנית ולא לאישון). אם מדובר בתגובה אלרגית לרוב כן משתפר עם טיפול סטרודאידים מקומי אבל יכול לחזור. אם לא השתפר בכלל יתכן ומדובר בנקודת חן ללא פיגמנט או אזור שסובל ממצב דלקתי קבוע. מומלץ לחזור לרופא לאחר הטיפול ולשאול לגבי האבחנה. בכל מקרה, אם זה ממצא קבוע ולא חולף מומלץ לעקוב אחרי גודל וצורה בעזרת תמונות ולהגיע מידי פעם לבדיקה אצל רופא העיניים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות