אבחנה לא ברורה של פזילה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

27/10/2021 | 18:28 | מאת: יוסי

שלום דוקטור אני בן 34 ומלפני שנתיים התחלתי לפזול בעייפות ובקריאה ממושכת .הפזילה מופיעה למרחק בלבד וזה פזילה כלפי פנים ואני רואה כפול .אין לי בעיה לקרוב ואני קורא בלי בעיה .משקפי ביפוקל לא עזרו .היתי אצל רופא עיניים והוא איבחן איזוטרופיה וכפל ראיה וגם הגבלה באבדוקציה מימין ושלח אותי ל MRI ונוירולוג .נשלחתי לנוירולוג שהתרשם שיש חולשה של עצב קרניאלי שישי ושאר הבדיקה תקינה לחלוטין .הוא הפנה ל MRI ולנוגדנים לאצטילכולין שחזרו תקינים . חזרתי לרופא עיניים אחר מומחה לפזילה ובבדיקתו יש ESOTROPIA וגם HYPOTROPIA וגם שיתוק קל של עצב 6 מימין . והוא כתב שיש אבחנה מבדלת בין 3 אפשרויות 1. BROWN LIKE 2. HEAVY EYE SYNDROME 3.divergence insufficiency .אבל זה לא מסביר את ה HYPOTROPIA. והיר רצתה MRI ארובות עם דגש על שרירי העיניים בעיקר במבטים קורונליים ולשים לב לטרוכליאה . עשיתי MRI ובפיענוח ה ORBITAL RECTI ARE MILDLY PROMINENT BUT SYMMETRICAL BILATERALLY AND MOST LIKELY WITHIN THE UPPER LIMITS OF NORMAL עד כאן בירורים אצל רופאים היתי רוצה לשאול 1. האם ה MRI שולל או מאשר את האבחנה האפשרית של Brown Syndrome או של HEAVY EYE SYNDROME והאם זה משנה האבחנה בין הסינדרומים להחלטה בין ניתוח לגישה שמרנית אם קיימת 2.האם השיתוק של עצב 6 הוא דבר מחשיד לבעיה נוירולוגית והאם לא כדאי ללכת לנוירואופתלמולוג ? האם בכל זאת יתכן שמדובר במיאסטניה גרביס ? 3.במידה ומדובר בבעיה נוירולוגית האם הניתוח יעזור ? תודה רבה

28/10/2021 | 06:37 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, יש המון אינפורמציה במה שכתבת וכמו שהבנת כבר מרופאים אחרים אין כניראה אבחנה ברור. יש עוד מידע שצריך על מנת לבצע אבחנה והדרך הנכונה לבצע זו היא ע״י ביצוע אנמנזה מסודרת ובדיקה במרפאה. לאור ריבוי האבחנות האפשריות לפי מה שכתבת יש מקום להתייעץ עם נוירואופתלמולוג ולשלול אטיולוגיות נוספות לפני שמתקדמים לפתרון כירורגי. יתכן ועד ההחלטה אתה יכול להשתמש בפריזמה במשקפיים לשפר את התפקוד שלך אם הפזילה היא קטנה.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות