האם קיים סיכון לבצע לייזר במצב זה

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

22/07/2021 | 17:55 | מאת: עמית

שלום רב בני נולד פג עם אבחנה של ROP דו צדדי והוא קיבל זריקות אבסטין .כיום בגיל 55 שבועות משמאל כלי דם רטינליים מגיעים לאזור 3 וללא עדות ל ROP מימין כלי דם רטינליים מגיעים לאזור 2 קדמי מאוד incomplete vascularization וללא רטינופתיה של פגות .נאמר לנו שאם עוד 4 שבועות לא תראה וסקולרזיציה מלאה ישקלו טיפול לייזר .רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות של טיפול זה והם הטיףפול מומלץ תודה רבה

24/07/2021 | 23:17 | מאת: ד"ר עלוית וולף

לפי תאורך נשמע כי בנך מטופל באופן מצויין. אחרי זריקות אבסטין רואים את התופעה שתארת בה למרות נסיגת המחלה, כלי הדם של הרשתית לא מתפתחים באופן תקין להיקף הרשתית ונשארת רשתית ללא כלי דם ( אווסקולרית). טיפול הלייזר הוא טיפול מקובל לרשתית שלא התפתחו בה כלי דם למנוע התעוררות של המחלה בעתיד. ההחלטה נעשת על הטיפול נעשת ע״י צוות הרופאים/ות המטפל/ת.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות