הרחבת אישונים - בן 11

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

16/06/2021 | 21:52 | מאת: הילה

שלום בני בן 11 עבר בדיקת עיניים שיגרתית ביום ראשון אחהצ הכוללת הרחבת אישונים. עד היום (רביעי בערב) האישונים מורחבים והוא מסתנוור באור יום/בשמש. האם זה תקין ??

12/07/2021 | 17:29 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הי, השפעת הטיפות משתנה לפי סוג הטיפות שהוא קיבל בבדיקה. אם השימוש היה בטיות ציקלופנטולט, הרחבת האישון יכולה להמשך עד 48 שעות ואף יותר אם הקשתית בהירה. אם מסיבה כלשהיא היה שימוש בטיפות אטרופין, הפעולה יכולה להימשך זמן רב יותר. כדאי לטלפן למראה ולבדוק באיזה טיפות השתמשו.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות