הפרשות עין חוזרות ונשנות

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

01/05/2021 | 20:34 | מאת: שקד

הבת שלי בת שנה+ נכנסה לגן וכבר חודש שלם יש לה משהו שנראה כמו דלקת שהולך וחוזר. כשזה מגיע, העין אינה אדומה או מגרדת, אבל יש הפרשה מרובה של העין אחרי שינה שהעפפיים נדבקים ובקושי ניתן להוריד את ההפרשות. כל פעם קיבלנו אנטיביוטיקה אחרת וזה עובר אך חוזר אחרי שבוע. מה אפשר לעשות? ההפרשות מלוות בנזלת ולפעמים חום אך לא תמיד

02/05/2021 | 06:54 | מאת: ד"ר עלוית וולף

ישנן מספר אפשרויות היכולות להסביר את המצב אותו המתארת העיקריות הן 1. חסימת דרכי דמעות מולדת - בד״כ יש דמעת עם או בלי הפרשות מגיל רך היכולים להתגבר בזמן צינון, בד״כ עם לא משתפר אחרי גיל שנה מומלץ לבצע פתיחה של החסימה. 2. הפרעה בניקוז הדמעות על רקע צינון / גודש באף - אם לא היו דמעת והפרשות בגיל רך ועכשיו מצוננת באופן קבוע בגן. בשני מצבים אילו מדובר בהפרשות / דמעת בלבד ללא אודם לחמיתי או סמני דלקת אחרים ובד״כ המצב לא מדבק ואין צורך בטיפול מקומי. 3. דלקות חוזרת אשר דורשות טיפול מלא - יש נטיה לחזור בגיל הגן בעיקר כאשר הטיפול המקומי לא מבוצע באופן מלא ( לפי הוראת הרופאה) *מומלץ להיבדק ע״י רופא עיניים על מנת לקבל טיפול מתאים.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות