בעיות בעיניים רבות בילד בן 14

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

28/01/2021 | 17:32 | מאת: א

שלום בני בן 14 מגיל קטן עיניים אדומות כל הסמןמאמרו אלרגיה,לאחרונה אובחן עם בלפריטיס ואמ גי די.ניתנו קומפרסים.סטרואיגחם בטיפות לא רציתי.היום נאמר עי רופא אחר בביח,שאין בלפריטיס ואמגידי וכנראה זה בא והולך אבל נאמר ש R -בהיפוך עפעף עליון יש פפילות מוגדלות בצד הרקתי.עפעפיים אותו דבר.לא נאמר לי כל זה רק שיש פפילות וניתן טיפול בהית ראיתי את המילה רקה מאד מודאגת האם זה משהו שקשור למח??מה זה אומר?? ומה זה R?זה כתוב ב אר ובעפעפיים. מעבר לזה 3 שנים עם משקפייםוהמס הולך וגדל לרחוק היום אחרי 5 ח כבר עלה מחמש וחצי ל 6.ובנוסף ושוב לא אמר לי הרופא כתב גוניסקופיה,אורטו לקרוב ולרחוק לפי מה שאני מבינה עלה מס לא רק ברחוק אחא נוסף גם היחלשות מקרוב??ניתנו רילסטט ופטנול לחודש מינון של 4 פעמים ביום שבוע אחכ 3 אחכ שבועיים 2.נראה לי מאד הרבה.האם תקין המינון?האם יש השלכות לטיפול הזה?האן מקאוה הכוונה למרפ אורטופטיקה שיבדקו גן היחלשות מקרוב?והרקה שמאד מדאיגים??אודה לתשובה על הכח משום שאין מצב לדבר איתו,וחודש המתנה ללא מענה מדאיגין מאד.

28/01/2021 | 17:38 | מאת: א

סליחה על מה שלא ברור הקלדתי מהר.מתקנת.השאלות שלי הן נושא הפפילות המוגדלות בצד הרקתי ב R ובעפעפיים מה זה אומר רקה?מה הן אומרות לעצמן?המיקום מה מעיד?מודאגת.מה זה R? כתב אורטו לרחוק וקרוב האם גם לקרוב נחלשה הראייה?כל זה כתב ללא אמירה והסבר אחכ ראיתי .בבדיקת האחות חדןת ראייה אמרה כי בשמאל יש היחלשות זה נובע מהפפילות או דבר אחר?והמינון של תרופות אלו לא גדול?הם יכולים להזיק בטווח הקרוב או הרחוק?תודה

29/01/2021 | 11:19 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, כפי שהבנת המיכתב כתוב בשפה רפואית ולא לפענוח ע״י ההורה. אשתדל להבהיר, פפילות הן תגובתיות, סימן לגירוי אלרגי או אחר. R הכוונה לימין ( right), ורקתי מדובר רק על המיקום של ההמצא, רקתי לכיוון הרקה ( הצד הקרוב יותר לאוזן, של העפעף). הטיפול שקיבל בנך הוא טיפות לטיפול באלרגיה, אין בהן סכנה ויש לטפל לפי המלצת הרופא. קוצר הראיה הוא נושא אחר, אם המספר ממשיך לעלות יש טיפולים היום שניתן לתת על מנת להאט את קצב הגדילה של המספר, מומלץ להתיעץ עם רופא עיניים ילדים או המנוסה בטיפולים אילו. אורטו - הכוונה בבדיקה שלא נראתה פזילה. בהצלחה!

29/01/2021 | 14:52 | מאת: א

דר השאלה שלי היא בדיוק זו להבין מה התכוון שכתב לאורטו לרחוק ולקרוב. האם מנחה את האורטופטיקה שיבדקו אם יש בעיה גם מקרוב?

29/01/2021 | 15:07 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הכוונה שהרופא בדק ואין פזילה לא לקרוב ולא לרחוק! בדיקת הפזילה תקינה.

29/01/2021 | 15:28 | מאת: א

אז שכותבים ככה זה אין פזילה? אני חשבתי היות ויש תור למרפ אורטופטיקה עוד חודש אז אחרי שבדק אותו במכונת ראייה הבחין כי יש בעיה גם למקרוב לא רק לרחוק.לגבי רחוק אמר לי עלה ל 6.על הקרוב לא דיבר.אז פירשתי ככה.מה עוד שלפני שנכנסנו אליו בבדיקת הראייה של האחות עם המקפיים שלו שעשינו שוב חדש לפני חצי שנה כי עלה המס ל5.5 הבדיקה בשמאל לא היתה טובה ואמרה שלא ראה ממש טוב ולי הרופא הסביר שהוא רוצה לבדוק דלקות.מצד שני אמר הדלקות לא מחלישות ראייה בזמן שאני יודעת שכן כך שהכל מבולבל ואני דואגת מאד לכן פניתי פה .הבדיקת אחות לא היתה טובה כי המס עלה ל 6?

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות