כילזיון בעין שמאל אצל בת 3

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

20/01/2021 | 08:17 | מאת: אלנה

שלום, לבתי בת ה 2 ו 11 חודשים יש כלזיון מזה כחודש והוא לא פעיל, כלומר לא מגורה, ללא סימני אודם. רציתי לשאול, האם במצב כזה שהוא לא מודלק, יש טעם או הכרח לתת טיפות zylet? האם ייעלם מעצמו ומה הצפי להעלמות? תודה מראש

21/01/2021 | 18:58 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום, את באמת מתארת כלזיון במצב כרוני ללא דלקת מקומית. הטיפול המומלץ הוא המשך חימום מקומי ע״י קומפרסים חמים או כרית חימום לעיניים על בסיס יומי. טיפות זיילט מכילות סטרואידים ולכן אסורות לשימוש ממושך ללא מעקב רופא, בנוסף הטיפות לא צפויות לעזור במצב בו את מתארת. יש להפסיק את הטיפול בטיפות זיילט כרגע ולהמתי בסבלנות לעיתי ם גם חודשים ארוכים עד לספיגה מוחלטת. יש לשים לב שאם הכלזיון נמצא בעפעף העליון שהוא אינו גורם לצניחת עפעף והפרעה לציר הראיה בעין זו.

25/01/2021 | 08:58 | מאת: אלנה

תודה רבה על המענה. חשוב לציין שלא התחלתי לשים את הטיפות עדיין. אכן גם אני חשבתי שאין בהן תועלת בשלב זה ורציתי אישוש מומחה, תודה רבה🙏🏻האם מלבד הקומפרסים, אין משהו נוסף שניתן לעשות כמו משחה כלשהי שכדאי לשים, על מנת לזרז את הספיגה? תודה רבהמראש

29/01/2021 | 11:20 | מאת: ד"ר עלוית וולף

כמו שכתבתי, רק חימום מקומי וסבלנות. בהצלחה

02/02/2021 | 08:49 | מאת: אלנה

תודה רבה!

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות