רוחק ראייה- שינוי מספר?

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

31/05/2020 | 01:50 | מאת: טליה

שלום רב. לביתי בת השנתיים ורבע יש רוחק ראיה גבוה של פלוס שמונה וצילינדר של 1.5 היא עם משקפיים מגיל חמישה חודשים. בחודש חודשיים האחרונים שמתי לב שהיא מידי פעם מעבירה את האצבע על העיניים ( כל פעם בעין אחרת) מעין משפשת את העין כי משהו מפריע לה. האם הנל יכול להעיד על שינוי במספר? יש לי מעקב איתה בעוד כחודשיים האם עלי להקדים ?

02/06/2020 | 11:19 | מאת: ד"ר עלוית וולף

לא ציינת מתי בפעם האחרון נבדק המספר. לרוב בדיקת המספר פעם בשנה מספיקה, אם יש לך ספק וההתנהגות הינה חדשה תמיד מומלץ לבדוק למרות שלא סביר שיגרם נזק אם תמתיני חודשיים עד הביקורת הבאה.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות