האם יתכן קשור להבשלת ראיה?

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

18/05/2020 | 10:55 | מאת: צליל

שלום תינוק בן חודשיים וחצי לא ממקד מבט לאורך זמן בחפצים או בפנים כאילו כל הזמן מסיט את המבט למקול אחר סוג שלא רגוע עם העיניים לפעמיים מתנתק.האם יתכן קשור להבשלת ראיה?

20/05/2020 | 09:10 | מאת: ד"ר עלוית וולף

מגיל חודשיים אנחנו מצפים שהתינוק יצור קשר עין עם ההורה, יבצע מעקב אחרי פנים ויחייך להורה. הנ״ל הם סימנים להתפתחות תקינה של הראיה. אם תינוקך אינו מבצע את הפעולות האילו מומלץ לפנות לבדיקה. לעומת זאת אם מבצע באופן לא מושלם וממשיך להשתפר כל הזמן כניראה שהכל תקין. אם הקושי נמשך מעבר למספר שבועות מומלץ לפנות לבדיקה.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות