עין עצלה ופזילה בת 3

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

03/05/2020 | 16:59 | מאת: אב מודאג

שלום רב, אבקש את דעתכם לעניין בעיה שהתעוררה בעין ימין אצל בתי בת ה-3 שנים ,פזילה[ ברוב היום לא] ולאחר בדיקה בביה"ח הוחלט והומלץ כך : 1. אין בעית רפרקציה 2. ראייה טובה בכל עין - עין עצלה 3. לא סוגרים שאלתי, האם די בכך כדי "לטפל" בבעיה כל עוד הראיה שלה תקינה? האם אין צורך ברטייה [לחיזוק שריש ], משקפיים, ניתוח? תודה רבה !

04/05/2020 | 14:08 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הי, לפי ההנחיה של הרופא שבדק אותה, שהינה מעקב בלבד, כניראה ומדובר בפזילה כלפי חוץ שקיימת מידי פעם ולא מהווה סיכון להתפתחות של חדות ראיה תקינה. יש כמובן צורך להישאר במעקב, אם השליטה בפזילה מתדרדרת אז ניתן לשקול התערבות ניתוחית או אחרת.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות