רוחק ראיה אצל ילד בן 3.5

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

19/04/2020 | 08:31 | מאת: מריה

שלום, הילד שלי בן 3.5 אובחן עם רוחק ראיה. עין אחת פלוס 9 והשניה פלוס 11. נאמר לי כי הטיפול הוא משקפיים ורטיה לחיזוק העין החלשה. כנראה שזה גנטי, ולבת של קרובת משפחה שלי באוקראינה יש את אותה הבעיה. הטיפול שם כולל משקפיים, רטיה ותרגילי עיניים עם מכשירים מיוחדים. בשנתיים אצל אותה הילדה המספרים ירדו מ 7 ו-9 ל- 2 ו-4. מדוע אין טיפול כזה בארץ? ואם יש, היכן? תודה מראש,

19/04/2020 | 11:41 | מאת: ד"ר עלוית וולף

שלום רב, הטיפול המקובל בעולם ומבוסס על ראיות ממחקרים הוא משקפיים בשלב ראשון ובהמשך טיפול בעין עצלה (רטיה או טיפות) אם יש צורך. תרגילי עיניים לא הוכחו כיעילים במצב זה לא בהקשר של ירידה במספר ולא בשיפור חדות הראיה. אם כן הומלץ על סגירות ניתן בזמן הסגירה לבצע עבודות מאתגרות מבחינת הראיה כגון עבודות יצירה, פאזלים וכול. הירידה במספרים (למשל מ 9 ל 7) תלויה בשינוי מבנה העין והיא פונקציה של גיל ולא של טיפול. מטרת הטיפול הוא שיפור בחדות הראיה ולא הורדת המספר. בהצלחה!

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות