פזילה אצל תינוק!!!!!!!!!

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

30/03/2020 | 14:27 | מאת: גלי

שלום דר׳ בני בן 4 חודשים. עוקב עם עייניו יפה ללא פזילה כשאני מזיזה מול עיניו חפץ. לאחרונה הבחנתי כי כאשר הוא מפנה מבט ישר על חפץ או דמות עין אחת נראת נכיסת פנימה מעט והעין השניה נראת בסדר. האם פזילה כזאת קיימת בגילו? מתי היא עוברת? אני מאד בלחץ כי הבנתי שאבחנה מוקדמת תוביל לטיפול יעיל אך בגלל הקורונה אי אפשר לצאת להבדק. אודה להתייחסותך תודה גלי

02/04/2020 | 19:07 | מאת: ד"ר עלוית וולף

הי גלי, האם מדובר בתופעה חדשה או מצב שקיים מגיל רך יותר? האם רק שמפנה אצ המבט הצידה או גם שמביט ישר? זה נכון שחשוב להבדיל בין פזילה אמיתית ובין מצב שמדמה פזילה עקב מבנה פנים כמו גשר אף רחב או אפיקנטוס ( כפל עור שמסתיר את הפינה של העין מצד האף). בדיקה ראשונה שאת יכולה לעשות כרגע ללא לפנות לרופא היא לחפש את רפלקס האור בתמונות של ילדך. אם רפלקס האור הוא במרכז האישון בשתי העיניים סביר שאין פזילה אמיתית. במצב זה כדאי להמתין עם פניה לרופא עיניים. לעומת זאת אם רפלקס האור נופל בחלק החיצוני של הקשתית יתכן ויש פזילה אמיתית וכן מומלץ לפנות לבדיקה למרות המצב. את יכולה למצוא עוד מידע באתר איגוד רופאי העיניים בחוג רפואת עיניים של ילדים ופזילה.

03/04/2020 | 13:12 | מאת: גלי

תודה רבה על המענה זה לא משהו חדש, פשוט כשהיה קטן יותר לא התרגשתי כי ידעתי שפזילה זה נפוץ. הפזילה כעת היא רק כשהתינוק מסתכל ישר על חפץ מקרוב. בסיטואציה זו עין שמאל נוטה טיפה יותר פנימה. אני מצלמת אותו בלי פלש. האם כוונתך היא לבדוק את האור שיוצא אוטומט כתוצאה מהתמונה? האור שאני מבחינה בו נמצא בתוך האישון אך בקצה האישון ולא במרכזו. האור נמצא באותו מקום בשתי העיניים. תודה על התייחסותך הנוספת ושבת שלום גלי

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות