למה הכונה תרגלים לעינים?

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות

18/12/2019 | 12:54 | מאת: מיכל

שלום, מורה של הילדה המליצה לנו ללכת עם הילדה (בת 8) לרופא עינים. רופאת העינים אמרה שאין בעיה הכל טוב. אך אמרה שאולי כדאי ללכת ל 3 מיפגשים של תרגול העינים. למה הכונה לתרגול העין?

22/12/2019 | 14:15 | מאת: ד"ר עלוית וולף

חשוב מאד לדעת מה הן התלונות של בתך ומדוע המליצה הרופאה על תרגילי עיניים. ישנם סוגים רבים של תרגילי עיניים שלא מביאים לשום תועלת למטופל וגוזלים זמן ומשאבים מהמשפחה. ישנם תרגילי עיניים מסוימים המתבצעים ע"י אורטאופטיסטים מוסמכים לבעיות של קושי במיקוד הראיה. האבחנה צריכה ליהיות מאד מדויקת כי רוב הילדים הסובלים מקושי במיקוד בבדיקת העיניים השגרתית הם ללא כל קושי או תלונות לכן לא דורשים טיפול. הייתי מבררת עם הרופאה מדוע ההפניה ופונה רק לאורטאופטיסט מוסמך או לבדיקת עיניים של רופא עיניים מומחה בעיניים ילדים ופזילה.

מנהל פורום מחלות עיניים אצל ילדים בניהול עמותת לראות