סוכר נמוך

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

16/07/2015 | 08:58 | מאת: מור

היי ד"ר..ילדתי לפני שבועיים בשבוע 38 3 בן במשקל 2050. התינוק הועבר לפגיה בגלל רמות סוכר נמוכות שלא נספגו באמצעות אוכל בלבד..כלומר, היה צורך לתת תוספת דרך וריד ובנוסף תוספת קלורין למטרנה. מזה שבועיים שהוא מאושפז. תחילה הורידו לו בהדרגה את העירוי כדי לראות אם מתייצב באמצעות אוכל בלבד..וזה עזר. ובימים האחרונים הורידו לו את הקלורין מהאוכל והסוכר מיוצב אבל, משום מה מתוך 4 בדיקות שלוקחים לו לבדיקת סוכר ביממה אחת, תמיד יש אחת שהיא לא תקינה (45,38). הבדיקה הלא תקינה תמיד מתרחשת בבדיקה של שעה 6 בבוקר כאשר, שאר הבדיקות כן תקינות. מה דעתך בנושא? מדוע בדיקה אחת יוצאת לא תקינה כאשר שאר הבדיקות תקינות. מתי זה יתייצב? הרופאים נותנים לנו תשובות של "צריך לעשות עקב עוד יום". תודה על תשובתך...

18/07/2015 | 01:30 | מאת: ליטל בוזאק

היי מור, רמת סוכר בדם נקבעת ע"י אספקה וצריכה. אפשר להניח שרמת הסוכר שלו באותה השעה ביום יורדת או בגלל צריכה מוגברת או בגלל אספקה נמוכה. המלצתי היא לחכות להתייצבות הרמה בדם. אלא אם מצאו סיבה פתולוגית לירידת הסוכר בדם הרמה תתייצב מאליה בעזרת הזמן. שכיח שרואים היפוגליקמיות (סוכר נמוך) אצל פגים. בהצלחה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות