פגים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

14/01/2015 | 19:56 | מאת: דורית

שלום רב, לפניי כשבועיים ילדתי בניתוח קיסרי שני נסיכים פגים בשבוע 31 5. עד כההכל בסדר ברוך ה, הם מתקדמים מעולה ועולים במשקל, כל הבדיקות דם תקינות אך לגדול עשו אולטרסאונד מוח והתגלה דימום דרגה 2. לאחר הסבר מהרופא הבנתי כי בדרך כלל זה נספג ואין צורך להיכנס ללחץ. היום (שבוע אחרי) עשו לו שוב אולטרסאונד חוזר וראו שיש התרחבות של החדרים. הרופא אמר שבדרך כלל זה קורה בדרגות 3 ו 4 ולכן הוא אופטימי... הוא ציין שלפעמים הדימום עושה קרישי דם ולכן זה חוסם ויש התרחבות. רציתי לדעת ברשותך: 1. עד כמה התרחבות של חדרים שכיחה אצל פגים? 2. האם יש לכך פתרון? 3. האם חלילה וחס חלילה, זה יכול להשפיע התפתחותית על הילד בעתיד? אני לא מפסיקה לבכות ומאוד מאוד לחוצה וצריכה שירגיעו אותי!! תודה רבה!

27/04/2015 | 20:01 | מאת: ליטל בוזאק

דורית שלום רב, אני יודעת שעבר זמן רב מפנייתה אלינו, ומניחה כי היום את נהנית מהקטנטנים... דימום מוחי (IVH) וכמו כן התרחבות חדרי המוח נפוצה בקרב הפגים. ככל שהפך קטן יותר כך הסיכון גדול יותר. הרקמות עדינות יותר. לכן גם מטפלים בהם ביתר זהירות ועדינות. ישנם תרופות היכולות להקל או למנוע אך להן תופעות לוואי שמעלות חילוקי דעות בקרב הרופאים ולכן הטיפול משתנה בין הפגיות השונות. רפואה אינה מדע מדויק לצערינו. ההשפעה על התינוק בהמשך משתנה. אי אפשר בשלב מוקדם כל כך אם נגרם נזק ואם כן באיזו מידה. ההשפעות יכולות לנוע על ההתפתחות השכלית וכן מוטורית על כל הדרגות. מקווה ששלומכם טוב ושמידע זה יעזור לקוראים בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות