גזים מרובים אצל תינוק בן ארבעה וחצי חודשים

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

17/10/2014 | 06:16 | מאת: רונה

הבן שלי בן ארבעה חודשים וחצי. סובל מקוליק מגיל אפס בערך. ניזון מבקבוק מגיל אפס. התחלנו בתמל על בסיס חלב פרה מועשר בברזל (אני חנה בחול והפורמולה הנל לא קיימת בישראל) אבל מאחר יהיה כבד לו מידיי עברנו לתמל קל יותר לעיכול. מאחר שהיה שינוי קיצוני ביציאות. מיציאה פעם ביום לשש ביום בעלות מאפיין רירי לקחנו אותו לרופא. בשתי בדיקות צואה יצאו שתי תוצאות שונות בחשד לאי סבילות ללקטוז אבל ליתר בטחון עברנו לתמל דל בלקטוז על בסיס קזאין. מאז סובל לסירוגין מעצירות כל שלושה ימים , צואה קשה מאוד , בוכה בהיסטריה בזמן מתן צואה. במקביל סובל מאוד מאוד מגזים. ניסינו את כל סוגי הפורמולות הקיימות. את הפורמולה ללא לקטוז בכלל לא הסכים לאכול בגלל הטעם. עוד לציין שבחודשיים האחרונים הפחית כמויות אוכל משמעותית כיום אוכל בסביבות ה 650-700 מל ליום. הרופאים כאן לא מוטרדים מאחר והילד עולה במשקל, חיוני ומתפתח יפה. ריבוי הגזים מעיר אותו משינה ואנחנו במעגל נוראי של כאבי בטן, גזים התעוררויות וחוסר שינה. גם במהלך היום לא ישן יותר מדיי. מה יכולה להיות הסיבה לגזים מרובים אצל תינוק בגיל הזה ? לאיזה כיוון אפשר לחשוד ? כל תובנה תתקבל בברכה. ראה אותו גם רופא ילדים מומחה שנחשב כאן שם דבר שהמליץ פורמולה על בסיס סויה אך גם זה לא עזר ושוב בגלל שהילד חיוני עולה במשקל וכו ולא מתרגש במיוחד אבל עדיין אני מוטרדת. האם יכול להיות חיידק שגורם לזה ?? מניסיון האם שמעת על מקרים כאלו בעבר ? תודה מראש רונה

19/10/2014 | 11:05 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום רונה סביר שמדובר בקוליק בלבד שאכן יחלוף עם הזמן יחד עם זאת ניתן עדיין לנסות פורמולה עם קזאין מפורק כמו נוטרמיגן או נוטרילון פפטי גוניור. אין ביטחון שיעזור אך שווה לנסות. אין היגיון לנסות פורמולות ללא לקטוז בגיל הזה. בנוסף יש לשלול רפלוקס וכאבים עקב חשיפה חומצית של הוושט (הטיפול בכך הוא זנטק ונגזרותיו). בדיקה זו נעשית באמצעות זונדה לוושט המודדת את חומציות הוושט למשך 24 שעות. יתכן שהייתי גם שוקל בליעת בריום כדי להדגים את דרכי העיכול העליונים בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות