תינוק בן שנה משלשל כבר 5 ימים והיום לא נתן שתן

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

26/06/2014 | 20:30 | מאת: נועה

שלום, רציתי לברר מה לעשות ואם בכלל. התינוק שלי בן שנה משלשל מאוד כבר 5 ימים מוירוס ללא חום וללא הקאות. כמעט ובכלל לא אוכל. היום הוא שלשל 3 פעמים בבוקר כך שאולי היה גם שתן בחיתול ואני לא יודעת אבל מאז ועד עכשיו (עברו כבר 13 שעות) לא עשה פיפי. חייבת לומר שהוא חיוני לגמרי צוחק ומתרוצץ וגם היום הסכים לאכול מעט בניגוד לימים קודמים (חצי בננה, עגבנייה, ו-3 פריכיות אורז לתינוקות לאורך כל היום וכן 250 מ'ל סימילאק ו-250 מים לאורך היום ). הוא שוקל 9 קילו. אני לא רואה עוד סימני התייבשות חוץ מעניין הפיפי. בימים האחרונים הוא מסכים לקבל נוזלים (סימילאק ומים) עד 500 מ'ל ביום ובלילה אני מצליחה להוסיף לו מתוך שינה עוד 200. שאלתי היא האם העובדה שהיום לא השתין מעידה על החמרה במצבו? האם להסתפק בלהשלים לו נוזלים בלילה ולחכות לראות אם יש תסמינים נוספים (יהפוך אפאתי וכו') או שלקחת כבר עכשיו למוקד? המון המון תודה מראש על העזרה!

29/06/2014 | 07:51 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום נועה אני מניח שהתשובה כבר לא רלוונטית כיוון שחלפו יומיים שלושה מאז ששאלת. לגופו של עניין, נראה על פי התיאור שלך, שלא מדובר בהתייבשות אם כי שלשולים שנמשכים מעבר למספר ימים מחייבים בדיקה ע"י רופא הילדים. מיעוט שתן יכול להיות סימן ראשון להתייבשות. בברכה

29/06/2014 | 08:22 | מאת: נועה

הגעתי למוקד ואכן היה על סף התייבשות אך לא היה צורך באינפוזיה. היום נראה שהמצב משתפר.

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות