ירידת דופק אצל פגים בעקבות ריפלוקס נולדו בשבוע 30+5

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

28/02/2017 | 11:28 | מאת: אסף

שלום וברכה. אני אב לתאומים מתוקים שנולדו בשבוע 30+5 הילדים נמצאים בפגיה כבר חודש וחצי ועולים יפה במשקל. לאחד מהתאומים גילו ריפלוקס וכתוצאה מכך יש לו ירידות דופק לאחר האוכל ובגלל זה השחרור מתעכב. מה ניתן לעשות ואיך אפשר לסייע. תודה מראש.

נועה טמיםאבא יקר שלום, תחילה אני רוצה להתנצל על ההמתנה הארוכה לתגובה שלי. מה שתיארת בהודעה שלך הוא משהו שכיח שאנחנו רואים יום יום בפגיה. אני שמחה לשמוע שהטיפול התרופתי עזר בהפחתת אירועי הורדת הדופק. לפי הספרות בעיית הרפלוקס אצל תינוקות חולפת ברוב המקרים בגיל חצי שנה עד שנה. בנוסף לתרופה שציינת יש עוד כמה התערבויות שיכולות להקל על תינוק עם רפלוקס (חלקן בהוראת רופא בלבד). 1) התערבויות להפחתת פליטות: • הסמכת כלכלה ( בפגיה- בהוראת רופא) • האכלה איטית. • הפסקות תכופות להוצאת גרעפסים. • ארוחות קטנות ולעיתים קרובות. • החזקה בזווית של 45-60% בזמן האכלה. • הימנעות מהפעלת לחץ על הבטן בזמן ההאכלה. • הימנעות מטלטול ונענוע של התינוק בזמן ההאכלה, ולמשך לפחות שעה לאחר תום הארוחה. 2) תנוחה: • זקופה למשך 30 דקות לאחר סיום הארוחה. ישיבה בכיסא בטיחות לאחר ארוחה יכול להחמיר הרפלוקס. • השכבה על הגב, גם בקרב תינוקות פגים וכאלו שסובלים מרפלוקס. • המזרן שעליו התינוק ישן התינוק צריך להיות קשיח. אני ממליצה לך כמובן לדבר עם הרופאים והאחיות בפגייה בה אתם נמצאים. בהצלחה! נועה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות