בהריון שבוע 39 עם ילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

07/09/2013 | 22:52 | מאת: הדס

שלום, אני בהריון בשבוע 39. רציתי לשאול האם במידה וילדתי בת החמש מקבלת את החיסון יכולה להעביר אותו בששה השבועות הראשונים לתינוקות? האם אין בכך סכנה לתינוקת? והאם במידה ואני מחליטה לא לחסן האם התינוקת נושאת את הנוגדנים שלי עד גיל שלושה חודשים ובגיל חודשיים מקבלת את החיסון המומת +הנקה זה מספיק על מנת "להגן" עליה מפני הילדה הגדולה? תודה, הדס

08/09/2013 | 07:01 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

התינוקת מחוסנת ע"י נוגדנים שקיבלה ממך במהלך ההריון, ואם תינק גם בנוגדנים מחלב האם. ולכן צריך ורצוי לחסן את הילדה בת החמש, ללא חשש ךסכנה לתינוקת שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות