ילד בעל מערכ תיסונית מוחלשת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

02/09/2013 | 20:35 | מאת: מאיה

בני סובל ממחלת עור iga linear dermatosis of childhood , שהיא מחלה אוטואימונית נדירה וכרונית. מטופל בסטרואידים מזה חודשיים וחצי. החל בשישה כדורי בטנזול וכעת מטופל בשני כדורי בטנזול. המערכת החיסונית שלו כתוצאה מכך מוחלשת מאוד. בנוסף בעברו מחלה של protein loosing antropathy.עפ"יהנחיות משרד הבריאות לא חיסנתי את בני (בן 3) ואת אחיו בני 5 ושנה וחצי. הבנתי עפ"י הנחיות משרד הבריאות כי ניתן לשלוח אותו לגן. רופא בכיר מאוד אמר לי כי הוא מודאג מכך שאני שולחת אותו לגן , למרות שהסיכוי קלוש עלול להדבק. העניין הוא שגם אחיו הולכים לגן ולכן גם אם לא ילך עדיין בסכנה מאחיו. אשמח להמלצה מנומקת האם ניתן לשלוח אותו לגן או לא. אם לא המשמעות שנצטרך לשמור על שלושת ילדנו בבידוד או שנצטרך לסוע לחול על מנת שחס וחלילה לא תהיה הדבקה, וזה מוביל אותי לשאלתי השנייה מדוע מבצעים את החיסון עד נובמבר בשעה שאיכות חייהם של כל כך הרבה ילדים הסובלים ממערכת חיסונית מוחלשת נפגעת. והאם לא ניתן לקצר את המבצע שעוזלאוכלוסיה אחת מחד, אך מסכן אוכלוסיה אחרת מאידך. בברכת שנה טובה מאיה.

03/09/2013 | 12:07 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לשלוח את 3 הילדים לגן. אין סיכון בהדבקות בנגיף המוחלש, גם לילד המטופל בסטרואידים. יש כמובן צורך להקפיד על כללי היגיינה בסיסיים - רחיצת ידיים לאחר יציאה מהשירותים ולפני האוכל.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות