מטופל במדכא מערכת חיסונית - מה לעשות?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 23:13 | מאת: אורן

שלום, אני בן 32 (למיטב זכרוני קיבלתי טיפות נגד פוליו בילדותי) ואני מטופל בכדורי מתוטרקסט (15 מ"ג) ועירוי של סולו-מדרול (מתיל-פרדניזולון 1000 מ"ג). ככל הנראה שניהם מדכאים את מערכת החיסון. להבנתי יש לי שלוש אפשרויות - אשמח אם תוכלו לסייע לי לבחור בדרך הפעולה הטובה ביותר: 1. למזער את הסיכון לחטוף מסביבתי (בייחוד מאשתי והבת שלי...) את הנגיף החי-מוחלש באמצעות הקפדה על היגיינה וכו'. אם אני מבין נכון, באפשרות הזו אני עדיין יכול להידבק בנגיף החי-מוחלש, ועוד חמור מכך - אני עלול להידבק בטעות בנגיף הפראי שמסתובב 2. לנסות דווקא להגדיל את ההסתברות להידבק בנגיף החי-מוחלש, מתוך הבנה שמערכת החיסון שלי עדיין מספיק חזקה כדי להתמודד איתו (כי יש לי זיכרון חיסוני וכי זה מוחלש) - וזה בוודאי עדיף מלקבל את הנגיף הפראי 3. ללכת ולקבל חיסון של הנגיף המומת - אם אני מבין נכון זה יכול ליצור "בוסט" להגנה החיסונית שאולי ירדה אצלי במשך 25 השנה האחרונות (גם אם פיתוח ההגנה בתוך הגוף ייקח מספר שבועות בגלל המערכת החיסונית המדוכאת), ומצד שני זה כנראה לא ידביק אותי בפוליו כי זה נגיף מומת. אודה להתייחסותכם כי אני קצת מודאג ומבולבל. תודה רבה אורן

21/08/2013 | 16:14 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

האפשרותהראשונה היא טובה יש להקפיד על כללי היגיינה על מנת להמנע מלהדבק מהנגיף הפראי אין צורך להתחסן או לעשות מאמצים להדבק בחי המוחלש בברכת בריאות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות