האם לחסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 20:07 | מאת: ליזה

יש לי בת יחידה בריאה בגיל שנה ו- 9 חודש.היא קיבלה את כל החיסונים של טיפת חלב. כעת אני מנסה לגמול אותה מטיטולים ובינתיים היא מפספסת הרבה ועושה את הצרכים לא בסיר וצריך לנקות אחריה.רציתי לשאול האם לחסן אותה כיוון שאני נמצאת בהריון עם תאומים בחודש שמיני ואולי אם היא תקבל חיסון זה יסכן אותי או את העוברים (ברצוני לציין כי בשנה הקרובה היא לא תכנס לגן ילדים ולכן היא לא תבוא במגע עם ילדים אחרים).

21/08/2013 | 15:42 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אין שום מניעה מלחסן ילדים של אמהות בהריון אלא להפך! אם תחשפי לנגיף המוחלש אז תפתחי נוגדנים שיעברו לעוברים ויזרו שלמור עליהם - לכן מומלץ שבתך תתחסן ללא שום קשר אם תהיה בחברת ילדים אחרים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות