זקוקה להבהרה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 11:24 | מאת: עדיין לא מבינה

שלום, רציתי לשאול לגבי ילד שמחוסן רק במומת ונחשף לילד שמחוסן בחי-מוחלש ונדבק ממנו. מה פירוש נדבק? במה זה מתבטא? האם ההדבקה פירושה שהוא למעשה גם קבל את 2 טיפות החי-מוחלש? ואם הוא מדביק בבית את אחיו הקטן, האם זה גם באותה עוצמה של החיסון החי-מוחלש למרות שזו העברה שניונית (עבור ילד הקטן שבבית?). תודה

20/08/2013 | 16:58 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הכוונה שהוא יידבק בנגיף החי המוחלש וייפתח נוגדנים נגדו ההדבקה היא "באןתה עוצמה" של קבלת הטפות אין ביטוי להדבקות בנגיף המוחלש - לעתים נדירות מאוד יש כאב בטן קל וחם מספר ימים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות