מושתלת כליה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/08/2013 | 11:46 | מאת: שיר

שתי שאלות לי אליכם בנושא החיסון המוחלש: 1.האם אפשר לחסן את נכדיי עמם אני נמצאת בקשר קרוב יומיומי בהתחשב בטיפול מדכא המערכת החיסונית שאני מקבלת (סטרואידים, פרוגרף סלספט). 2. נוכח החיסון ההמוני שמתקיים בימים אלה, כיצד עלי לנהוג במגעיי עם קהל? קניות, תחבורה ציבורית, מסעדות אירועים וכד'. בתודה מראש, שיר

07/08/2013 | 20:06 | מאת: ד"ר ערן קופל

שיר שלום, במצב כמו שתיארת שיש ילד עם קרוב משפחה מדוכא חיסון שאינו גר באותו משק בית - ניתן לחסן את הילד אך על המגע מדוכא החיסון (שאינו גר באותו משק הבית) לא להתקרב למשך 6 שבועות למחוסן (לדוג' לא להחליף חיתולים לילד המחוסן), על מנת שלא להפוך למגע הדוק-ביתי של המחוסן. אם הדבר בלתי אפשרי ומגעך הינו יומיומי ומתמשך עם הילד המועמד לחיסון - אז יש להסתפק בבדיקת פנקס החיסונים של הילד ואם יש צורך להשלים עבורו את סדרת החיסון המומת נגד פוליו בזריקה (IPV) על פי גילו בטיפת חלב הקרובה למקום מגוריו. באופן כללי יש להקפיד, כמו תמיד, על ההיגיינה האישית של המחוסן בחיסון חי-מוחלש ובני הבית הגרים עמו, ע"י רחיצת ידיים עם מים וסבון, במשך לפחות 20 שניות, בפרט במצבים הבאים: לאחר כל שימוש בשירותים, לפני כל מגע עם מזון, וכן לפני ואחרי החלפת חיתולים. המלצה זו נכונה גם עבורך במצב הרפואי כפי שתיארת. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות