ילד עם מלחת הפאפא

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

20/08/2013 | 10:55 | מאת: e.b

שלום בני בן ארבע וחצי סובל ממחלת הפי פאפא שנחשבת מחלה אוטואימונית. המחלה התפרצה אצלו בגיל שנתיים. בעבר נתנו לו מנת סטרואידים בכל התקף 4 כדורי בטנזול חד פעמי רק בהתקף. בשנה האחרונה הוא מטופל בטיפול הומאופטי. הוא קיבל בעבר את כל החיסונים של טיפת החלב. האם הוא גם נחשב בסיכון של מערכת חיסונית חלשה? בנוסף ביתי בת השבע (גם קיבלה את כל החיסונים) אסתמטית מקבלת כרגע רק סינגולייר כדור אחד לפני השינה. מצבה טוב ללא התקפים. האם גם היא בסיכון? האם לחסן אותם?

20/08/2013 | 12:30 | מאת: כרמית

שלום לך, תוכלי לכתוב איזה טיפול טיפול הומואופטי אתם מקבלים והאם הוא מונע לכם את ההתקפים. תודה, כרמית

20/08/2013 | 16:45 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

את ביתך ניתן לחסן לגבי בנך יש להתייעץ ברופא המטפל שמכיר את מצבו הרפואי -חיסוני שנה טובה

02/09/2013 | 17:41 | מאת: סימה

בני בן 8 ועדיין סובל ממחלת הפאפא, שוחחתי עם הרופאה המשפחתית שלו והיא אמרה שמאחר וקיבל את כל החיסונים אין מה לדאוג וניתן לחסנו בחיסון הפוליו רק שיהיה זמן מרחק בין החיסון לבין הזמן שבו קיבל את המנת סטרואידים. אני כרגע לא יכולה לחסנו מכיון שאבי טופל בהקרנות ואנו נמצאים לקראת חגים וחתונה של אחותי והילדים יבואו איתו במגע בזמן הקרוב. השאלה שלי היא במידה וכרגע הילד חולה בפאפא האם כדאי לתת לו סטרואידים? ומאחר והילד אינו מחוסן והוא בא במגע עם ילדים שמחוסנים זה לא מסוכן לא?? תודה ויום מקסים אמא דאגנית...

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות