חיסון פוליו לילד אסמתי המשתמש במשאף פליקסוטייד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

17/08/2013 | 22:42 | מאת: ת

יש לי שאלות לגבי שניים מבניי: 1.לגבי בני בן ה- 3 שחוסן עד כה בכל החיסונים כנדרש. הוא אסמתי וכאשר יש לו התקפי שיעול מטופל במשאפים של ונטולין ושל פליקסוטייד (סטרואידים בשאיפה). בהתקף האחרון שגרר אחריו גם דלקת ריאות בה טופל בנוסף למשאפים גם באנטיביוטיקה מסוג אזניל. את האנטיביוטיקה סיים לפני שלושה שבועות. אבל את המשאפים גם של הפליקסוטייד (סטרואידים) המשיך לקחת עד לפני 5 ימים. האם יהיה בטוח לתת לו את טיפות החיסון החי מוחלש? האם מערכת החיסון שלו לא נחלשה בגלל המשאף של הפליקסוטייד? האם צריך להיות מרווח זמן מהפסקת המשאף עד לקבלת החיסון? ואם כן כמצה זמן? והאם כשהוא מקבל את החיסון זה יכול לפגוע באחיו בן ה-7 שגם הוא אסמתי ומקבל כעט בודיקורט בשאיפה? (האח גם לקח במשך כשנה כדורי סינגולייר אותם הפסיק לפני חודש וחצי) 2.האח בן ה-7 (עולה לכיתה ב')פיתח תגובה אלרגית לאחר קבלת חיסון המחומשת בגיל שנה ולכן הוחלט שאת המחומשת של כיתה ב' יקבל בהשגחה במרפאת האלרגיה בשניידר בעוד כמה חודשים. מאחר ופיתח תגובה אלרגית למחומשת שאחד ממרכיביה הוא הפוליו המומת, אני מבינה שיש בעייתיות לתת לו את החיסון המוחלש בטיפות נכון? ואם לא אתן לו את החיסון המוחלש בטיפות האם הוא בסכנת הידבקות מהסביבה? האם בגלל שהוא מטופל בבודיקורט (ובהפסקה מכדורי סינגולייר כבר חודש וחצי, לאחר נטילתם כשנה) האם הוא בסכנה ליד ילדים שמקבלים את החיסון המוחלש בטיפות?

18/08/2013 | 08:14 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

לגבי בן ה3 אין חשש וניתן לחסן לגבי בן ה7 יש להתייעץ ברופא המטפל שמכיר את מצבו הרפואי

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות