פיגור בחיסונים- תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 10:41 | מאת: הדס

בני בן שנה וחודשיים, אולם לצערי, בתוכנית החיסונים שלו הצטברו פיגורים (בשל וירוסים, ותור ארוך בטיפת חלב כל פעם מחדש) ורק לפני חודש קיבל את מנת החיסון השלישית של הפוליו, וטרם קיבל מנת דחף (כי לא עבר מספיק זמן מהחיסון האחרון) האם הוא חשוף להדבקות? האם החיסון שקבל לפני חודש מחסן אותו בינתיים? מה ניתן לעשות בנידון?

שלוש מנות של חיסון מומת מקנות חיסון טוב כנגד הנגיף. אם עבר חודש מהחיסון האחרון ניתן כבר לקבל את המנה הרביעית אך אין דחיפות. אם את גרה באזור המיועד למבצע החסיון בדרום מומלץ לקבל גם את החיסון החי מוחלש.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות