וירוס פוליו מופרש בצואה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

11/08/2013 | 14:10 | מאת: א.ק.

שלום ד"ר, נקודה שאינה מובנת לי. לאחר חיסון OPV הוירוס משתכפל במעי ומופרש בצואה. במהלך השיכפולים הוא יכול לעבור מוטציות ולהפוך לאלים יותר. הוירוס המופרש יכול להדביק את כל האוכלוסיה הבאה במגע עם אותו הילד. ייתכן כי חיסוני OPV פרט ללחסל את הנשאים יחשפו את כל האוכלוסיה, שחלקה לא מחוסנת לפוליו או שחוסנה לפני יותר מעשרים שנה , לנגיף המסוכן? יתכן שנראה מקרי VAPP? בקישור מאונ' סטנפורד מצוין כי חיסון OPV לאחר IPV יכול לגרום להדבקה חמורה של האוכלוסיה הבאה במגע עם המתחסן. ידוע לך משהו בנושא? http://www.stanford.edu/~siegel lr/mattold תודה על תגובתך

12/08/2013 | 09:35 | מאת: ד"ר ערן קופל

שלום רב, החיסון החי-מוחלש גורם להגנה המעיים בצורה מקומית ויצירת נוגדני IgA המגינים על המוקוזה של המעי. בתהליך זה החיסון החי-מוחלש אכן מופרש בצואה למספר שבועות (בד"כ 4-6 שבועות). לאחר מכן אינו מופרש יותר מהילדים המחוסנים. על כן החשש משכפולים כפי שציינת אינו קיים למעשה בתקופה קצרה זו. לעומת זאת נגיף פוליו פרא WILD TYPE - יודע להשתכפל בקצב מהיר, מופרש בכמויות גדולות בצואת הנשאים בשל כך וגם יודע להתנהג באלימות (עד מחלת השיתוק למעשה). בהשוואה של זה מול זה, בכל מיתאר, משעה שהנגיף האלים נמצא בארץ - הדרך היעילה למגרו בקרב האוכלוסייה ולמנוע התפרצות מקרי שיתוק פוליו הינה בשימוש בחיסון החי-מוחלש. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות