האם לחסן ילד שסיים טיפול אחזקתי של לוקמיה לפני שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 22:22 | מאת: קרן

בני בן 6 סיים טיפול אחזקתי של לוקמיה לפני שנה וחצי, האם יוכל לקבל חיסון?

11/08/2013 | 08:46 | מאת: ד"ר ערן קופל

קרן שלום, המצבים בהם לא מחסנים בחיסון החי-מוחלש נגד פוליו הם מסוג שלליקויים אימונולוגיים כמפורט להלן, של המועמד לחיסון או בני משפחתו הגרים יחד איתו באותו בית: 1. ליקוים ראשוניים או תורשתיים במערכת החיסון, כגון, חסר גאמא גלובולין בדם, תת גאמא-גלובולין בדם, חסר חיסוני משולב. 1. מחלות ממאירות, כגון, לויקמיה, לימפומה, קרצינומטוזיס. 3. נשאות HIV , עם או בלי סימנים קליניים. 4. טיפול מדכא חסינות, כגון, הקרנות, חומרים ציטוטוקסיים, אנטימטבוליטים, סטרואידים, anti-TNF , וכו'. 5. בזמן טיפול בסטרואידים במינון גבוה, העלול לגרום למצב אימונולוגי מדוכא, כגון טיפול בילדים עם Prednisone לשבועיים ויותר במינון של 2 mg/kg ומעלה ליום או מנה יומית מעל 20 mg. *ניתן לתת את תרכיב ה bOPV לפחות חודש אחד לאחר סיום או הפסקת הטיפול בסטרואידים במינון גבוה. עקרונית, על פי תדריך החיסונים של משרד הבריאות אפשר לחסן בתרכיב חי מוחלש אדם בתום 3 חודשים מסיום טיפול מדכא חסינות. ההמלצה שלי היא להתייעץ עם הרופא המטפל של הילד, לגבי הגדרת מערכת החיסון שלו כרגע (למשל האם ברמיסיה מלאה?) בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות