חיסון וטיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 18:46 | מאת: גל

אני תושבת שדרות ואימי עוברת טיפולים כימותרפיים פעם בשבוע כיוון שיש לה סרטן בשד ששלח גרורות. שאלתי היא כמה זמן אסור לבני לראות את אימי מרגע שהוא חוסן כדי לא להדביק אותה? ואם ההחלטה שלי היא לא לחסן את בני, האם הוא יכול להידבק מאלה שחוסנו ולהעביר לאימי. תודה

10/08/2013 | 20:49 | מאת: ד"ר ערן קופל

גל שלום, במצב של מדוכא חיסון - מדובר על 6 שבועות טווח ביטחון לשמירה ממגע קרוב (ביתי-הדוק) עם הילד המחוסן. אין לחשוש ממצב של הדבקה בשרשרת כפי שתיארת כתוצאה מהחיסון החי-מוחלש. תמיד מומלץ להקפיד על ההגיינה האישית והמשפחתית כולל שאר הילדים. הנחיות אלו כוללות רחיצת ידיים עם מים וסבון, במשך לפחות 20 שניות, בפרט במצבים הבאים: לאחר כל שימוש בשירותים, לפני כל מגע עם מזון, וכן לפני ואחרי החלפת חיתולים. על מדוכא החיסון עצמו להימנע מהחלפת חיתולים. שבוע טוב, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות