חיסון הפוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

10/08/2013 | 11:27 | מאת: מרסל

שלום, האם ניתן לחסן ילדים שאחד מהוריהם סובל מהמחלות הבאות: סכרת נעורים לופוס ITP אשמח לקבל תשובה , תודה

10/08/2013 | 20:23 | מאת: ד"ר ערן קופל

מרסל שלום, המצבים בהם לא מחסנים בחיסון החי-מוחלש נגד פוליו הם מסוג שלליקויים אימונולוגיים כמפורט להלן, של המועמד לחיסון או בני משפחתו הגרים יחד איתו באותו בית: 1. ליקוים ראשוניים או תורשתיים במערכת החיסון, כגון, חסר גאמא גלובולין בדם, תת גאמא-גלובולין בדם, חסר חיסוני משולב. 1. מחלות ממאירות, כגון, לויקמיה, לימפומה, קרצינומטוזיס. 3. נשאות HIV , עם או בלי סימנים קליניים. 4. טיפול מדכא חסינות, כגון, הקרנות, חומרים ציטוטוקסיים, אנטימטבוליטים, סטרואידים, anti-TNF , וכו'. 5. בזמן טיפול בסטרואידים במינון גבוה, העלול לגרום למצב אימונולוגי מדוכא, כגון טיפול בילדים עם Prednisone לשבועיים ויותר במינון של 2 mg/kg ומעלה ליום או מנה יומית מעל 20 mg. *ניתן לתת את תרכיב ה bOPV לפחות חודש אחד לאחר סיום או הפסקת הטיפול בסטרואידים במינון גבוה. המצבים שתיארת אינם מוכרים לי כמצב של דיכוי חיסוני כמתואר. בכל מקרה של ספק יש להתייעץ עם הרופא המטפל האישי. שבוע טוב, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות